2012-08-02 15:34:42• hírek • Póti Orsolya

Augusztus végén lehet beiratkozni a Konviktusba

A Szent Alajos Konviktusban lakni vágyó diákok augusztus 22-én és 23-án iratkozhatnak be a bentlakásba - tudtuk meg Ádámkó Istvántól, a Hám János Iskolaközpont igazgatójától.

Lassan 13 éve működik a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Iskolaközponthoz szervesen kapcsolódó Szent Alajos Konviktus. Mint megtudtuk, a diákoknak minden tanév elején be kell iratkozniuk a bentlakásba. Idén augusztus 22-én és 23-án, naponta 9.00-13.00 között fogadják a beiratkozni vágyókat.

A kollégium épülete kétszintes. Kápolna, könyvtár, étterem, sportterem, sportpálya, informatikaterem, társalgó biztosítja és segíti a kollégium működését. A fiúk és a lányok számára két különálló lakószintet hoztak létre. Az otthonosan berendezett lakószobák többnyire négyágyasak.

A diákok ellátása heti rendszerben történik, a hétvégi ellátás az igényeknek megfelelően biztosított. A szociális ellátás magában foglalja a napi háromszori étkeztetést, a szállást valamint a gyermekfelügyeletet biztosító nevelői ügyeleteket.

Amint megtudtuk, a költségek az elmúlt tanévhez képest nem változtak, így a bentlakást igénylő diákoknak a közelgő tanévben is havonta 50 lejjel kell majd hozzájárulniuk a költségekhez, a napi teljes ellátás pedig 10 lej lesz.

A konviktusban olyan légkört igyekeznek teremteni, hogy a bentlakó diák otthonának tekintse a kollégiumot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: